Зареждане...

Уникалната близост до природата

Плаж "Каваците" се намира на 3 км. южно от град Созопол, между носовете "Св.Христос" и "Св.Агалина" и на 11 км. от "Вила Амалия".

Пътувайки към него не пропускайте да отделите време и да се полюбувате на очарователния плаж на къмпинг "Златна рибка". Изпълнени със запомнящи се впечатления вече спокойно можете да продължите своя път към желаната цел - морска среща с "Каваците".

Плажът е разположен в залив, окъпан както от парещите лъчи на слънцето, така и от палавите вълни на Черно море. Плажната ивица е заобиколена от гора тополи, откъдето идва и името на плажа ("кавак" от турски означава "топола"). На него ще откриете две обособени зони - охраняема и неохраняема зона.

Дъното е равно и пясъчно. Плажната ивица е прекрасна, много дълга и широка, с фин златист пясък. Гледката е запомняща се, а брегът се спуска плавно в морето. В най-северните и най-южните части има морски скали, подходящи за подводно плуване.

Край плажа са разположени различни заведения за хранене и барове. В близост до плажа се намират къмпинг "Каваците" и къмпинг "Смокините", които също имат своите многобройни почитатели.

В непосредствена близост е разположен резервата "Пясъчна Лилия", където вирее едноименното растение. Това е природна забележителност, която задължително трябва да посетите.

Отделете си време и за посещение на резерват "Ропотамо" и неговите впечатляващи водни лилии, а като награда можете да се насладите на невероятно красивия плаж "Аркутино". Дива природа, гъста гора, чист въздух - и всичко това в прегръдката на красиви дюни, пясъчни лилии, морски повей и усещане за безкрай!

Ако сме предизвикали Вашето любопитство