Зареждане...

Потопете се в приказния разкош на един замък от детските приказки

Замъкът „Влюбен във вятъра” се намира в село Равадиново - на 3 км. от град Созопол и на 9 км. от гр.Черноморец. Той е осъществената детска мечта на своя собственик и строител - Георги Тумпалов. Началото му е поставено през далечната 1996 г., когато с денонощния труд на цялото си семейство и работници от селото Георги Тумпалов започва изграждането на тази каменна приказка. Според виждането на собственика стилът на замъка е приказно вълшебен. Това, според създателя, е тайната на неговото магическо въздействие. Изграден е изцяло от камък, който е специално добит от недрата на Странджа планина. Камъкът е мраморизиран варовик и присъства навсякъде – в оградата, изкуственото езеро, стените и кулите, параклиса и избата. Той съдържа следи от микродиаманти и затова замъкът през различните части на денонощието променя цвета си – сутрин е с оттенък на розово, през деня е бял, а по пълнолуние сияе. Според теста на камъните, направен в Българска академия на науките, възрастта на камъните е между 47 и 53 милиона години. Всички останали строителни материали (като мрамор и гранит) също са напълно естествени.

Замъкът, най-вероятно, е най-голямата сграда в света с форма на каменен кръст, с размери от 75-32 метра и височина 29 метра – признак за вяра, любов и всеотдайност в неговото изграждане и развитие. "Влюбен във вятъра" разполага с прекрасен парк, в който могат да бъдат видени над три хиляди вида екзотични дървета, растения и цветя. На неговата територия се намират и красиви дълбоководни езера, в които плуват различни видове сладководни риби и водоплаващи птици. През 2017 г. отвори врати и модерен аквапарк, разположен в непосредствена близост до замъка. Със своите многобройни водни пързалки и атрактивни заведения, допълнителни забавления, обширни зелени площи и разнообразни услуги, аквапарк “Нептун“ предлага на своите гости едно наистина изключително изживяване на световно ниво.

Обожаван от едни, хулен и отричан от други, замъка „Влюбен във вятъра” е една уникална атракция, не само за България. Той привлича с еднакъв интерес и възхищение, както българи, така и чужденци и дава възможност за потапяне в един вълшебен свят, в който оживелите приказни сюжети отварят нови светове, създават нови вълшебства и докосват с нови преживявания... или както съветва Георги Тумпалов: "Потопете се в приказния разкош на един замък от детските приказки и позволете на себе си да се загубите във вълшебната му атмосфера". Това ви пожелаваме и ние!

Ако сме предизвикали Вашето любопитство